Selecteer een pagina

Grenzen aangeven, belangen boven tafel halen, onderhandelen, nee-zeggen, met elkaar praten i.p.v. tegen elkaar praten, assertief zijn, luisteren, doorvragen, situationeel leidinggeven etc. etc.

Ontwikkel jouw communicatieve vaardigheden met een training van ACTROO

Trainingen in communicatie

Zie jij leerkrachten in je team moeite hebben met oudergesprekken, omdat ouders steeds mondiger worden?  Vinden jouw zorgmedewerkers het soms lastig om tijdens een familiegesprek de grenzen van de zorg aan te geven? Gun jij je team een betere samenwerking tijdens vergaderingen? Willen jullie elkaar in het team wel feedback geven maar weten jullie niet goed hoe, omdat je bang bent voor een negatieve reactie? 

Kies dan voor een communicatietraining van ACTROO. Wij bieden trainingen voor leerkrachten, docenten en onderwijs ondersteunend personeel in PO, VO en MBO. En voor medewerkers die werkzaam zijn in zorg en welzijn en andere publieke sectoren.

Communicatie trainingen met impact

Wij verzorgen één- of meerdaagse trainingen aan teams en individuele medewerkers gericht op communicatie en gedragsverandering. Ons doel is het team of de individuele medewerkers vaardigheden te leren die meteen toegepast kunnen worden in de praktijk. Daarom ontwikkelen wij al onze trainingen vanuit de situaties die in de praktijk spelen bij onze deelnemers. Vervolgens kijken we welke theorieën en modellen hierop aansluiten. Onze trainingen kenmerken zich door to-the-point en direct toepasbaar. Het gaat erom dat je na de training in staat bent dingen anders te doen, omdat je het kunt! Er wordt dus veel geoefend. Bovendien ontvangt elke deelnemer één of meerdere checklists die in de praktijk als naslagwerk en geheugensteun gebruikt kunnen worden.

Dynamische trainingen met een trainingsacteur zijn levensecht

Wij maken gebruik van diverse dynamische werkvormen, waardoor iedereen letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Geen oeverloze monologen van de trainer, maar zelf in actie.

Om het leereffect te vergroten en zo waarheidsgetrouw mogelijk de praktijk na te bootsen, werken wij bij voorkeur tijdens de training met trainingsacteurs. Wij zien dit als een grote meerwaarde, omdat de deelnemer zelf kan aangeven welk gedrag hij van de ander  (de collega, klant, leidinggevende etc.) lastig vindt. Een trainingsacteur is zeer goed in staat dit lastige gedrag na te spelen. In een veilige omgeving kan de deelnemer uitproberen welk nieuw gedrag van hemzelf een beter effect heeft op de ander. Een trainingsacteur is bovendien opgeleid om persoonlijke leerdoelen van deelnemers aan te spelen, waardoor elke deelnemer op zijn of haar niveau het beste leerrendement behaalt.

Het geleerde in de praktijk toepassen, hoe doe je dat?

Na het volgen van een dagtraining of bij meerdaagse trainingen tussen de trainingsdagen in, krijgt de deelnemer 1 of meerdere opdrachten mee, zodat de deelnemer gestimuleerd wordt het geleerde meteen in de praktijk toe te passen, daar op te reflecteren en feedback te ontvangen. Dit noemen we de Guided Mastery Training en is ontworpen door Bandura. Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat deelnemers hierdoor beter in staat zijn daadwerkelijk de nieuw geleerde vaardigheden toe te passen. Hierbij zijn vier stappen essentieel:

1.  In de praktijkopdracht wordt geleerd om het zogenaamde stappenplan toe te passen.

2.  De praktijkopdracht vindt plaats in de eigen werkomgeving.

3.  De deelnemer reflecteert op zijn eigen handelen met behulp van het stappenplan.

4.  Een professional (trainer, coach of leidinggevende) geeft feedback op het reflectieverslag.

Onze werkwijze: de praktijk als uitgangspunt! 

Onze trainingen zijn altijd maatwerk. Dit houdt in dat wij jullie praktijk als uitgangspunt nemen. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek, wordt de huidige situatie en de gewenste situatie in kaart gebracht. Indien nodig vindt een groepsintake plaats met meerdere medewerkers uit de organisatie. Vervolgens maken wij een basisontwerp en geven wij in de offerte uitgebreid aan wat jullie van ons kunnen verwachten.  Wij luisteren goed naar jullie wensen en stemmen daar onze training op af. 

Locatie

Wij verzorgen de training bij jullie op locatie of kunnen een inspirerende trainingslocatie buiten de organisatie voor jullie verzorgen.

Wij bespreken graag vrijblijvend onze mogelijkheden met jou/jullie. 

Een greep uit ons aanbod:

Speciaal voor het PO, VO en MBO:

 Oudergesprekken met mondige ouders

Speciaal voor de zorg:

 Regie houden bij familiegesprekken

Voor leidinggevenden:

 Situationeel leidinggeven: voor elke   medewerker de juiste aanpak

Voor teams:

 Harvard onderhandelen: een win-win   situatie bij tegengestelde belangen.

 Effectief vergaderen

 Verbindend communiceren

 Feedback geven en ontvangen

Voor individuele medewerkers:

 Assertiviteit 2.0: nee zeggen zonder   ruzie te krijgen en iemand aanspreken   op z’n gedrag

Staat jouw training er niet bij?

Wij ontwerpen trainingen op maat, aansluitend bij je vraag!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Interesse in Teamcoaching?

Ik begeleid jullie graag in het versterken van de samenwerking.

Theater toevoegen aan coaching of training?

Wij raken en vermaken.

Benieuwd wie Anneke is?

Enthousiast, gedreven, praktisch en met humor.

R

met impact

R

dynamisch & praktisch

R

altijd maatwerk

Benieuwd naar de mogelijkheden?

  Neem vrijblijvend     contact op.

anneke@actroo.nl

0629384483