Sinds begin dit jaar doe ik aan fitness. Ik vind mezelf niet zo sportief, maar ja, om een beetje fit te blijven leek het me toch wel verstandig om weer iets te gaan doen. Dus nu train ik twee tot drie keer per week in de sportschool. En ik moet zeggen, ik vind het eigenlijk best lekker om mezelf even flink in het zweet te jagen en te merken dat ik steeds meer kilo’s weg kan drukken of aan kan trekken. En het mooie is, dat trainen levert ook nog eens wat op: het vetpercentage daalt, ik voel me energieker en ik word wat strakker in m’n vel. Niet gek!
Dagelijks zijn mensen bezig met trainen; om beter te worden in bijvoorbeeld voetbal, volleybal, fietsen en als voorbereiding op de wedstrijd; want die willen ze natuurlijk wel winnen.

Training goed voor je zelfvertrouwen

In mijn vak als Trainer, train ik mensen. Weliswaar niet om daarmee een fitter lijf te krijgen of om daarna een wedstrijd te kunnen winnen, maar wel om vaardiger te worden in communicatie en in staat te zijn ander gedrag in te zetten, bij verschillende lastige situaties. Ik train de ‘hersenspier’ zullen we maar zeggen. Met als doel; effectievere gesprekken, waarbij je de regie hebt, zonder de ander uit het oog te verliezen en waardoor je zelfvertrouwen groeit.

Stel je voor: je moet in gesprek met die ene collega die jou steeds omver blaast met allerlei argumenten waar jij het niet mee eens bent. Of je wilt graag nee zeggen tegen je leidinggevende die met de zoveelste opdracht, mét deadline, komt, maar je durft niet goed. Of je moet als leerkracht met ouders in gesprek die nogal wat noten op hun zang hebben en voor je gevoel niet echt naar jou luisteren. Weet dan dat je daar in getraind kunt worden. Want met de juiste vaardigheden is het mogelijk om een gesprek tot een goed einde te brengen, ook als je bijvoorbeeld nee moet zeggen of voor jezelf op komt.

Praktijkgericht

Een training van ACTROO is praktijkgericht en gaat uit van de situaties die jij lastig vindt. In de training oefen je met nieuw gedrag, waardoor je het na de training meteen toe kunt passen. De trainingen zijn altijd maatwerk en met humor!